Home Любопитно Най-откачените закони по цял свят

Най-откачените закони по цял свят

Закони, за които не бихте си и помислили, че съществуват

1497
0
SHARE

Дебелината е престъпление

Или по-просто казано не е хубаво да си по-пълничък в Япония. През 2009 г. е приет закон, който въвежда максимален размер на талията. Всеки мъж над 40 години няма право да има талия по-голяма от 80 сантиметра, а всяка жена – от 90 сантиметра.

Внимание! Деца под колата!

В Дания по закон сте задължени да проверите дали около гумите на колата или под нея не се е скрило дете. Но ако забравите да проверите и ви тикнат в затвора- спокойно, бягството от затвора там не е престъпление!

Ограничения в… тоалетната

Ако се намирате в Швейцария, в жилищна сграда бъдете много внимателни, когато посещавате тоалетната. Ако пуснете водата на тоалетната след 22 часа, следва наказание. Шумът (по-точно липсата му) е по-важен от хигиената, така че изборът е ваш- или стискате, или забравяте за дърпането на казанчето.

Внимавайте с камуфлажа

Ако обичате да носите камуфлажни облекла или комбинацията от кафяво и зелено, по-добре не посещавайте Тринидад и Тобаго и Св. Лучия. Тези две карибски държави забраняват на цивилни да носят такива облекла, за да не се представят като военни или други държавни служители. Ако нарушите този закон, ще платите глоба, а дрехите ви ще бъдат конфискувани на момента.

Изплюйте дъвката!

Внимавайте, когато дъвчете дъвка в Сингапур. Там е забранено със закон от 1992 г да дъвчете дъвка. Единствено може, ако тя е никотинова и имате специална рецепта от аптеката.

Плащате, ако сте се нахранили

В Дания има ресторант, в който плащате само ако искате. Ресторантът се казва Nyhavn 17 и плащате само, ако сте „напълно сит след като сте приключили с храненето“. За жалост това правило важи само за един ресторант в целия свят.

LEAVE A REPLY