Home Здраве Навици, с които трупаш килограми

Навици, с които трупаш килограми

Вредни хранителни навици

1189
0
SHARE

С напредването на възрастта и метаболизмът на хората се забавя, и те не знаят какво да направят, за да спрат този процес. Според проучвания, средно на година жените качват по около килограм, което ще рече, че когато навършат 50 години може да са с 20 килограма отгоре. За щастие съществува начин за справяне с тоюи процес и за запазване на метаболизма в нормалните норми.

Отказването от тези вредни навици ще помогнат за това.

Недостатъчен прием на храна.
Калориите трябва да се намалят, но в разумни граници. Оскъдното хранене ще съсипе всеки метаболизъм и организъм. Когато човек приема по-малко от минималното количество калории, нужно за да функционира тялото както трябва (около 1200 калории на ден), организмът спира метаболизма. Той започва да разгражда мускулна тъкан, която гори калории. Достатъчният прием на храна – похапвания от по 150 калории между основните хранения, ще поддържат метаболизма във форма. По-честото хранене също е помощник в борбата с килограмите.

Избягване на кофеин.
Кофеинът стимулира централната нервна система и ежедневният му прием под формата на кафе ускорява метаболизма с 5-8 % и така се изгарят между 98 и 174 калории повече. Черният чай, също съдържащ кофеин, ускорява метаболизма с до 12 %.

„Бели“ въглехидрати.
Заменянето на белия хляб с пълнозърнест е правилният подход. Това се отнася също и за другите тестени изделия.

Водата със стайна температура.
При прием на 6 чаши студена вода дневно, може да се ускори метаболизмът с около 50 калории на ден, с което ще се свалят около 2.5 кг. на година. Причината вероятно е в това, че тялото изразходва енергия да затопли водата.

Храна, пълна с пестициди.
Хората, подложени на диета, в чийто организъм има най-много органохлорини (замърсители от пестицидите, които се трупат в мастните клетки), имат забавен метаболизъм. До този извод са стигнали канадски учени. Това вероятно е причинено от замърсителите, които пречат на процеса на изгаряне на калориите. Друго проучване намеква пък, че пестицидите причиняват трупане на килограми.

Винаги трябва да се избира био, когато се купуват ябълки, праскови, чушки, целина, нектарини, ягоди, череши, зелени салати, грозде и круши, защото в обикновените им варианти има съдържание на най-много пестициди.

LEAVE A REPLY