Home Мода Модни прически за сезон – есен 2014

Модни прически за сезон – есен 2014

2802
0
SHARE

imgres-1Всяка година и всеки сезон се променят актуалните стилове прически за жените. И при мъжете има разнообразие, но нека бъдем реалисти, няма жена, която да не обича да държи косата си по последна мода.

Когато се носите по последните актуални прически, дължини и цветове се чувствате наистина красиви. Друг въпрос, е че не е важно само да е модерно за всяка жена има различен стил, който отива и понякога това е нужно да се спазва.

Но все пак всеки сезон актуалните прически и цветове са достатъчно, за да има поне по една такава, която да прилегне на всяка жена. Това, което се забелязва през последните няколко сезона е постоянството на един вид прическа. Колкото и много да сменяха има един вид, който си води в класациите, а именно френското каре.

 Ако до сега тази прическа е била с дължина до брадичката, през този сезон е необходимо предната част към лицето да е с дължина поне до гърдите. Тоест има голяма разлика в дължината на тила и тази на лицето. Това е актуално, а сега се налага и тенденцията с тази прическа да се направи и друга процедура наричаща се Омбре. Което за някои не е ясно, но всъщност представлява постепенно изсветляване на краищата на косата. Тоест в корените тъмно и колкото по-надолу слиза косъма, толкова по-светъл става той. Това е интересна комбинация, която със сигурност ще се наложи поне за няколко сезона на пред.

Другите актуални и през този сезон ще бъдат: Бижута, ресни от плат и мъниста. Тази тенденция сега се налага и все повече жени се носят по този начин. Като това се изразява в сплитането на косата, като в нея се добавят и горе изброените.

Плитки и небрежен кок– това няма какво много да ни изненада, защото винаги е било актуално. Особено кокът се ползва с привилегии при работещите жени. Лесен за направа и ефекта е голям. Защото едновременно изглеждате делова, а не отнема време и много средства. Често ще се ползва и техниката за сплетена коса, а след това прибирането на плитката на кок, а в някои случаи и сплитането на различни мъниста и бижута в плитката кок.

Това, което е сигурно, е че тази есен фризьорите залагат на небрежните коси. През изминалата година се налагаше правата коса, тази есен това ще се промени. Тенденция ще бъде леко начупената и тази, която е накъдрена в долния край на косъма.изтеглен файл (3)изтеглен файл (2)

LEAVE A REPLY