Home Всичко за жената „Модерни“ яйца за Великден

„Модерни“ яйца за Великден

Боядисвайте нестандартно този път

2194
0
SHARE

Наближава един от най-светлите празници – Великден.

Той е и почти толкова любим за децата колкото Коледа, но тук не подаръците карат детските очички да греят, а пъстрите яйчица и дейното участие в тяхното шарене.

За всички са познати стандартните и популярни от доста време начини за боядисване/украса на яйцата: пъстри бои, шарени яйца с памуци, добавяне на олио в боята, кристали за яйцата, поставяне на листенца от растение, варенето с лучени люспи, рисуването с восъчна свещ и други.

Решихме да ви предложим няколко от по-нестандартните и съвременни методи за украса на великденските яйца, изберете си и експериментирайте за повече разнообразие.

  1. Пясъчни яйца – купете си безвредно лепило, примерно от това за декупаж и няколко разцветки пясък за декорация. С четка нанесете от лепилото и топвайте или поръсвайте яйцата по ваш вкус докато ги нашарите добре. Оставете ги внимателно да изсъхне лепилото.
  2. Пролетни яйца – след като сте ги боядисали стандартно и са вече сухи от боята, можете да ги декорирате с дребни цветчета и листенца направени от плат, не забравяйте, че лепилото трябва да е безвредно.
  3. „Татуирани“ яйца – детските, а и не само временни татуировки могат да станат чудесна декорация и на яйцата, те са безвредни и интересни като решение. Можете да използвате и самозалепващи се камъчета, декорация за маникюр или всичко, което можете да залепите по кожата си.

Бонус съвет: не се ограничавайте само до нашите предложения, пуснете фантазията си да твори на воля и експериментирайте. Използвайте и други освен кокошите яйца, пъдпъдъчите са много симпатични, а защо не и такива от гъска, токачка, пуйка, патешки, даже яйце от щраус.

LEAVE A REPLY