Home Мода Митове и истини за почистване на мазна кожа

Митове и истини за почистване на мазна кожа

1040
0
SHARE

Митове

 

maska

 

 

Почистване с лосиони на алкохолна основа

Погрешно се смята, че почистването на мазна кожа трябва да става с кремове и лосиони, в които се съдържа алкохол или алкохолни съставки. Но на практика, тези продукти не намаляват активността на мастните жлези, и ефектът е от използването на лосиони с алкохолни компоненти не е никакъв. Използването на продукти с алкохолни компоненти изсушава горния слой на епидермиса, дразни кожата и не само не спира, но и увеличава омазняването на кожата и запушването на порите.

Механично почистване

Това също не е много добро решение, тъй като помага само временно да се отървете от черните точки, но да се увеличи риска от нараняване на кожата и възпаление на лицето.

 

 Истини

 

Почистването на мазна кожа е добре да се извършва с помощта на природни средства.

 Използвайте маски на билкова основа или отвара от билки. Можете също така да почистите порите, като си направите парни бани, ако тези процедури не са ви противопоказни.

 

Съвети за прочистване на проблемна кожа

Маска с бяла глина ще почисти идеално проблемната ви кожа. Правете си маска от бяла глина два пъти в месеца за по 20 минути и ще усетите разликата.

Не по – малко полезна процедура за почистване на проблемна кожа е и маска от овесено брашно.

Една супена лъжица овесено брашно се смесва с малко мляко и една чаена лъжичка сода за хляб. Маската се нанася за няколко минути върху лицето, след което се отмива с хладка вода.

За да намалите „лъщенето” на кожата, можете да си приготвите маска от един разбит белтък, към който да прибавите една чаена лъжичка сок от един картоф.

LEAVE A REPLY