Home Красота Маска със зелена байкалска глина лекува мазната кожа

Маска със зелена байкалска глина лекува мазната кожа

Има природно решение за лъщенето!

1298
0
SHARE

Байкалска глина се добива от бреговете на езерото Байкал, което представлява богата био система. Почвата на дъното е особено плодородна, но глината, използваща се за козметични цели, се добива от бреговете. Тя е природно средство, с което се поддържа естествената красота.

Предлагат се няколко вида, които се делят основно по цвят – бяла, черна, синя и зелена. Цветът се определя от състава на глината. По магазините се срещат най-вече под формата на прах – най-често зелена и синя, поставени в пликове или кутийки.

Припомняме, че терапия с глина би могла да се прави както на кожата, така и на косата. Ако вашата коса е тънка, безжизнена и бързоомазняваща се, опитайте да я миете с тази прахообразна глина. Една шепа от прахта се нанася върху мокра коса и се втрива. Много важно е да се изплакне обилно. В началото може да ви се стори, че косата ви не е измита добре и не е чиста, но с времето косъмът свиква. Постепенно се изчиства скалпа, а косата става пухкава и подхранена.

Именно байкалската глина е основен съставка за маските за лице, шия, рамене и стъпала. Необходима е една супена лъжица от нея, която да се размие в малко вода до получаване на рядка каша. След това сместа се нанася на всички участъци, по които има пъпки, прекомерно омазняване, възпаления, зачервяване и други неравности. Оставя се да изсъхне поне 20 минути. С времето цветът изсветлява, а слоят се превръща в тънка кора, който при движение може да се напука. Ще усетите и леко стягане. Измийте маската обилно с хладка вода. След нея просто нанесете хидратиращ крем и веднага ще усетите колко по-мека е станала кожата ви, защото е почистена, а порите са видимо смалени.

LEAVE A REPLY