Home Здраве Лесно облекчаване на болки в гърлото

Лесно облекчаване на болки в гърлото

2037
0
SHARE

chesnokЗачервено гърло, кашлица и болки в областта на гърлото са едни наистина неприятни симптоми, които биха могли да причинят адско неудобство на всеки човек.

Няма значение дали сте мъж или жена, малък или голям заболили ви гърло няма по-неприятно нещо. Сега е сезона на вируси и грип и почти всеки човек се сблъсква с тази неприятна ситуация. На пазара има много видове таблетки за облекчаване, но все пак нека ви предложим и два варианта за бързо успокояване на болка в гърлото и кашлица с домашни методи.

1. Карамфил – тази силно арамотна подправка не е много харесвана и рядо се ипзползва сега, но в миналото всички са ползвали Карамфил и не само с готварска цел. Той много помага при облекчаване на кашлица. Трябват ви две парченца от карамфил. Във всяка страна на бузата в устата сложете по едно парче от карамфила и го смучете, докато омекне. Това се случва след 10 минути, а след това го дъвчете, като бонбон. Тази процедура се прави по 3-4 пъти на ден, но подобрение ще усетите още след началния прием.

2. Чесън – той е известен с лечебните си свойства и ако се замислим помага за наистина много заболявания, вируси и болести. И тук не прави изключение, чрез чесъна може да успокоите кашлицата и зачервеното гърло. Вземете една скилидка чесън и я разрежете напречно. Всяка половинка сложете в устата си в двете бузи. Смучете чесъна поне по 10 минути, а сед това махнете парченцата от устата. Много е важно да го сложите в устата, така че сърцевината на чесъна да опира в бузата и така по-лесно се отделят полезните вещества.

LEAVE A REPLY