Home Всичко за жената Лесен начин да премахнем миризмата от хладилника

Лесен начин да премахнем миризмата от хладилника

2740
4
SHARE

359_bigМиризмата в хладилника често причинява неудобсвта и често се случва да изхвърляме продукти или гозби, защото са приели миризмата на друг продукт от хладилника. Ето няколко полезни съвета как бързо да премахвате миризмите при това лесно.

1. Оцет и Сода – в чашка сложете оцет или разтворена сода бикарбонат със сол. Една от тези течности сложете за няколко часа в хладилника и всички миризми ще изчезнат. За по-дълготраен ефект, може да сложите в хладилника отворено пакетче сода бикарбонат, което се сменя на три месеца. Така в хладилника въобще няма да има миризми завинаги.

2. Кафе – Кафето има функцията да изсмуква миризмите, така сложено в чашка на вратата на хладилника също няма да се налага да изхвърляте продукти.

3. Лимон – почистете хладилника с кърпа напоена с лимонов сок или пък нарежете лимон и го сложете за седмица в хладилника.

4. Ароматни подправки и портокал – както портокала, така и ароматните подправки имат силен ефект върху миризмите в хладилника и не позволяват те да се смесват. Сложете си например прясна целина в хладилника и вижте ефекта.

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY