Home Уютен дом Кои храни не се съхраняват в хладилник?

Кои храни не се съхраняват в хладилник?

1054
0
SHARE

koi-7-produkta-ne-biva-da-slagame-v-hladilnikСвикнали сме в хладилника да прибираме всяко нещо, което не сме изяли, за да има за следващ път, но това не винаги е правилно, защото някои храни променят своя вкус и качества след престояване в хладилник. Ето и някои основни от тях, които е хубаво да стоят на стайна температура, а не на градуси между 2 и 4.

Олио – всички водове мазнина, които ползваме, като олио и зехтин се съхраняват на стайна температура. Ако са в хладилник, те се сгъстяват и не могат да се ползват веднага щом биват извадени от хладилника.

Кафе – Когато кафе стои в хладилник, без значение дали е на зърна или готова напитка, след това не става за консумация, защото е абсорбирало всички миризми от хладилника на ястията, които са вътре.

Банани – Първо те не узряват в хладилник, както си мислят повечето хора. Вкусът им не се променя особено на тези, които са узрели, като изключим, че кората им потъмнява и стават леко гумени.

Домати и лук – и двата продукта стоейки в хладилник се променят. Техният вкус се променя, а целостта на зеленчука става неприятна. Доматът, например, става гумен и на пихтия. С лука се случва същото и дори да е нарязан и прибран в кутия, той пак не е хубав за консумация, а да не говорим, че след това всичко в хладилника мирише на лук.

Картофи – Не правете грешка да съхранявате нарязани картофи в хладилник. След излагането им на студ, те губят скорбялата в себе си и стават жилави.

Мед – Той не се слага в хладилник, защото е естествен продукт и ако го сложите в хладилни се озахарява и става твърд, няма да може да вземете от него дори с лъжица.

Хляб – лятото много домакини прибират хляба в хладилник, за да не плесенясва, но това си има и своите минуси. Хлябът изложен на студ, бързо изсъхва и става ронлив. Губи вкуса си и не е приятен за ядене.

 

 

 

LEAVE A REPLY