Home Уютен дом Кои са най-добрите климатици?

Кои са най-добрите климатици?

3204
0
SHARE

Кои са най-добрите климатици се питате? Ако трябва да ви отговоря с няколко думи, то те ще са обикновени и инверторни климатици Toshiba! Ще кажете, това е доста общо понятие, но почакайте да влезем в детайлите. Всичко ще ви стане ясно след няколко минути.

Първо да започнем с това защо тази марка е най-добрият избор? Защото е най-яркият представител на точността и качеството в японската техника. Японците са царете на тази индустрия, едва ли някой може да оспори това. Тошиба е марка с много дълга история, традиции и обичай. Те предлагат най-доброто от двата свята – независимо от вашия бюджет. Според размерът на сумата, която сте готови да инвестирате има няколко варианта. Тук ще се концентрираме върху инверторните климатици, защото в дългосрочен план са по-добра инвестиция.

С какво са по-добри? По-икономични ли са?

Да, макар и една идея по-скъпи, те предлагат истинска икономия на електричество. Обикновените климатици са малко или много отживелица, защото принципът им на работа не е ориентиран толкова към пестенето на пари. При инверторите, уредът не се пуска и изключва нонстоп, а поддържа температурата. Това пести много електричество, защото най-много от него се хаби именно при пускането и достигането на желаната температура с много голяма разлика от сегашната. Когато се поддържа една температура, климатикът не работи с пълната си мощност. Изчисленията показват, че спрямо конвенционалните климатици може да се постигне по-голяма икономия с между 20 и 70 процента.

Друго голямо предимство на тези климатици Toshiba е, че могат да работят на много по-ниска температура от обикновените си събратя. Дори навън да стане -20 градуса, ако сте си купили точния модел, няма да имате проблеми. Обикновените климатици започват да се задъхват или замръзват на няколко градуса под нулата. Ако търсите модерен метод за климатизация – без значение за топло или студено, който да не източва бюджета на семейството до стотинка, това е правилният избор!

С какво трябва да се съобразя, когато избирам модел климатик?

Определено има много модели климатици Toshiba. За да си купите точно този, който ще ви свърши работа, трябва да се съобразите с няколко фактора. По отношение на самия климатик, трябва да си купите модел от възможно най-висок клас с достатъчна мощност. За да изчислите колко мощност в трябва, изчислете колко кубични метра е помещението, в което ще слагате климатик. За отоплението на 1 кубик ви трябват около 60-70 вата. След като изчислите е хубаво да увеличите сумата с 20-25 процента, ако имате много външни стени, ако стаята е с лошо изложение, ако имате стара дограма и нямате изолация и така нататък. Ако купите по-мощен климатик, той няма да хаби много енергия, но ако купите недостатъчно мощен, той ще работи постоянно и ще надуе сметката ви до краен предел.

LEAVE A REPLY