Home Здраве Как да ускориш метаболизма си?

Как да ускориш метаболизма си?

974
0
SHARE

Предполагам имаш поне една приятелка, с която като се видите на обяд си хапва стабилно. Тя си хапва добре, а ти внимаваш много какво ядеш, на теб ти се лепи всичко, а тя се тъпче и си е слаба и стройна. Ако имаш поне една такава приятелка, то тогава си си задавала поне веднъж въпроса: Защо тя не пълнее?

 

images

 

Отговорът е много прост. Просто приятелката ти има бърз метаболизъм.

 

Има обаче начин и ти да ускориш своя метаболизъм, стига да внимаваш какви храни приемаш.

 

Ето кои храни и напитки ще ти помогнат да „забързаш” метаболизма си!

Зелен чай

Пий по две чаши на ден зелен чай и ще забързаш поне малко метаболизма си. В него се съдържат вещества, които спомагат за по – бързото изгаряне на мазнините.

Броколи, коприва и спанак

Да, знам, че не ти харесват много тези храни, но и трите зеленчука са богати на желязо, калций и витамини и ако ги хапваш редовно ще ти помогнат за изгарянето на мазнините. Тези зеленчуци можеш да ядеш по колкото си искаш и както ги обичаш.

Люти чушки

Няма начин да не си чувала, че има една много ефикасна диета за отслабване тъкмо с люти чушки. Лютите чушки спомагат за по – бързия обмен на веществата, тъй като в тях се съдържа вещество, наречено  капсаицин, което стимулира организма да произвежда повече хормони, които засилват обмяната на веществата изключително много.

Супа

Супата е идеалната храна за засилване на метаболизма. В супата не само съдържат всички необходими за организма витамини и минерали, но е и много диетична. Неслучайно в почти всички диети, супата е не само разрешена, но и препоръчителна.

 

LEAVE A REPLY