Home Здраве Как да спрем изпотяването по лицето и подмишниците?

Как да спрем изпотяването по лицето и подмишниците?

5203
2
SHARE

izpotqvaneИзпотяването безспорно е неприятен момент. Може да се дължи на топлото време или силен стрес и притеснение. Много често хората страдат от обилно изпотяване, което е комбинирано с неприятна миризма. В много случаи попадаме в неудобни обстоятелства и това наистина ни кара да търсим страничен изход от изпотяването, защото понякога и дезодорантите не помагат. Ето как може да спрете изпотяването по лицето и подмишниците с подръчни материали:

По лицето – лицето е нежно място, което има нужда от грижи. Първата стъпка е редовното измиване на лицето, което означава поне 2 пъти на ден, най-добре сутрин и вечер преди лягане. Освен това лимонът и кората от краставица много помагат за спирането на изпотяването на лицето. Нужно е само 2 пъти дневно да натърквате лицето си с лимон или кора на краставица, като не натискате много.

– Под мишниците – За намаляване на изпотяването под мишниците има много различни дезодоранти на пазара, но все пак те само решават проблема временно, а с някои материали може да отстраните изпотяването за постоянно. Например, ако си направите каша от сода бикарбонат и вода, която да нанасяте вечер преди лягане на подмишниците, а сутрин се измивате, ще забележите много скорошна промяна. Може също да намазвате кожата под мишниците с ябълков оцет вечер преди лягане и отново сутрин да измивате с вода и сапун, така се премахва изпотяването, само след няколко процедури. Има и още един вариант, който може да ви се стори странен, но помага. В продължение на 15 дни си правете всеки ден маска под мишниците с помощта на доматено пюре.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY