Home Здраве Как да спрем бързо болката в гърлото?

Как да спрем бързо болката в гърлото?

4556
0
SHARE

болно гърлоВ разгара на сезона на всички видове вируси и грип се налага да има решение за бързо премахване на болка в гърлото, за да не се усложняват нещата.

Както знаем един вирус се развива за часове в организма на човек и това налага спешни мерки, с които да се предотвратяват усложнения. Болка в гърлото обикновено е възплание идващо от носоглътката, което дразни, както носа, така и гърлото. Много често се наблюдава запушен нос, хрема и раздразнено гърло, което включва кашлица, дрезгав глас и болки. Ето как може да спрете болката в гърлото бързо и ефикасно:

– Само с помощта на мед, обикновена сол и морска сол ще предотвратите неприятните признаци на възпаление. За премахване на болки и дразнене в гърлото два пъти на ден се пие вода с мед. Разтваряте 1-2 лъжици мед в чаша топла вода и се изпива. За запушен нос или за успокояване на лигавицата ви трява морска сол. Тя се разтваря във вода и с помощта на памук се слагат по няколко капки във всяка ноздра. А обикновенната сол служи за спиране възпаление на гърлото, за целта се прави гъргара с обикновена сол. Разтваряте си една чаена лъжичка сол в чаша вода и се прави гъргара. Тази процедура се прави 2-3 пъти на ден.

LEAVE A REPLY