Home Красота Как да си приготвим домашен шампоан със сода бикарбонат

Как да си приготвим домашен шампоан със сода бикарбонат

2826
0
SHARE

shampoo-happyЕдно време наште баби са си правили сами козметиката, като в това число влиза и шампоана. Ползвали са само истински и чисти продукти, това е префектно и сега толкова години по-късно отново е на мода. Сега има много магазини за такава био козметика, но за съжаление е много скъпо и не всеки може да си го позволи. Ето ви една рецепта, която е ефикасна и е за всеки тип коса. Лесна за приготвяне в домашни условия. Опитайте да видите резултата, а след това може да се решите да опитате и с други видове.

Необходими продукти:

Трябват ви само 2 продукта и ги приемете, че с единия ще си измиете косата, а другият един вид ще е балсам. Това са Оцет и сода за хляб.

Начин на действие:

Разтворете 1 супена лъжица сода за хляб в чаша хладка вода и в друг съд сложете 2 супени лъжици оцет, който също трябва да разтворите в хладка вода в случая трябва да е 2 чаши. Полейте косата си обилно със содата за хляб, като втриете в корените. След това  постойте една минутка и масажирайте. Вземете оцета и облейте косата си, а след това изплакнете косата хубаво с вода, както когато има шампоан на нея. 

LEAVE A REPLY