Home Красота Как да си направим сами френски маникюр?

Как да си направим сами френски маникюр?

3758
0
SHARE

big_d3e3dee23f52941847b0517858a9a288Когато сами си правим ноктите е нужно да спазваме някои основни правила при лакирванети и поддръжката на ноктите. По принцип, няма нищо сложно в това да си сложиш един лак, но когато става въпрос за любимия и винаги актуален френски маникюр, нещата стоят малко по-така. Той изисква предварителна подготовка и много търпение, за да бъдем доволни от крайния ефект.

Почистване и изрязване на ноктите– Това е първата стъпка. Тук влизат частта с измиването на ръцете, за да няма остатъци от лакочистител или крем за ръце. Изрязването и оформянето на ноктите всъщност е основата на френския манкюр. Дължината и формата на ноктите си избирате вие. След като сте готови и сте ги оформили с пила, отново си измийте ръцете и подсушете добре.

Поставяне на основа- Сега тук вече полето на изява е широко, според зависи какъв ефект искате, но по принцип френският маникюр се прави със светла основа. Става въпрос за нюанси в светлата гама на розовото и бежовото. След поставянето му трябва напълно да изсъхне.

Правене на контурите- те обикновено се правят в бяло, но когато играе въображение, може всякакви цветове. По козметичните магазини продават лепенки за френски маникюр. Те са много удобни и спестяват много време. Да не говорим колко е трудно без лепенки всички контури да бъдат еднакви.

LEAVE A REPLY