Home Всичко за жената Как да си направим мраморни великденски яйца

Как да си направим мраморни великденски яйца

Ако искате вашите яйца да изпъкнат пред другите, просто следвайте тези техники!

1418
0
SHARE

За да успеете да получите най-красивите цветове на празничните ви яйца, просто използвайте такива с бели черупки. Недостатъкът им е единствено, че са по-крехки и могат да се счупят при варене, но пък върху бяла основа всеки цвят хваща по-силно. Що се отнася до ефекта на мраморното яйце, може да го постигнете по няколко начина:

1. С олио
За целта просто изсипете по няколко капки олио във всяка от разтворените бои. По този начин боята няма да покрие цялата повърхност, а само отделни петна. След като извадите от единия цвят, потопете яйцето в друг. Така по много импресионистичен начин ще се наслоят различни цветове.

2. С бои за мраморен ефект
Наличните по магазините специалните бои с мраморен ефект се използват върху все още горещи яйца, защото при висока температура, цветовете се захващат по-добре. Капвайте от всяка капсула на боята върху яйцето и размазвайте с пръсти. Нужни са няколко капки с различни цветове, които да направят страхотен мраморен ефект.

3. С техника ебру върху кухи яйца
За целта бихте могли да използвате художествени бои с мрамориращ ефект. Техниката ебру е доста лесна, забавна и с нея се получават уникално красиви яйца. Нужно е просто да изсипете по няколко капки от различните бои във водата. След това трябва да потопите продуханото яйце бързо, докато все още не е изсъхнала боята. Движението на водата разнася боите и именно по този начин се създава мраморният ефект.

LEAVE A REPLY