Home Уютен дом Как да се отървем от миризмата на каналите в къщи само за...

Как да се отървем от миризмата на каналите в къщи само за 15 минути?

4701
0
SHARE

zapushen-kanal-3-SmallСцената е следната – Прибирате се вечер от работа и още на входната врата усещате ужасна миризма, все едно имате умрял плъх в хола, а в кухнята е неговият братовчед, който също е умрял. Това разбира се е метафора, но когато имате такъв проблем наистина е трудно. Всичко идва от канализацията, която задържа различни миризми и от време на време тези миризми може направо да ви побъркат. Решението е почистването на канала и миризмата се премахва, но това е за кратко време, а да не говорим колко вредно е да се ползват препарати толкова често. Заради това ви предлагаме  една лесна рецепта, която да си приготвите сами и да премахнете неприятната миризма без да излагате на опасност семейството си. 

 В един съд изсипете сода за хляб, едра готварска сол и оцет. Спазете съотношението на сместа, която е 1 към 1 към 2 части. Изсипете получената смес в миризливия канал и оставете да действа 15 минути, а след това изплакнете. 

Има и друг вариант, който даже е и по-лесен от този. Трябва ви само един лимон. Срежете го на две и поставете така, че да покриете отвора на канала от където идва миризмата. Оставете цяла нощ лимона така, а на сутринта го махнете.

LEAVE A REPLY