Home Мода Как да се грижим за къдравата си коса?

Как да се грижим за къдравата си коса?

1807
0
SHARE

girl_20Къдравата коса е много желана от жените, но те не винаги успяват да се погрижат за нея по подобаващ начин. Всъщност, жените с къдрава коса имат една сложна и тежка задача, защото тази коса се гледа трудно, особено ако искате тя да изглежда наистина перфектно. Ето няколко стъпки, с които ще имате наистина красиви къдрици:

– Шампоан и балсам – обратно на разбиранията, шампоанът може да навреди на косата ви. При жените с къдрави коси, се препоръчва ползването на по-малко шампоан при измиване. А балсамът, той е много важен, вашите къдрици имат нужда от хидратация и той е нещото, което осигурява нужната хидратация за къдриците ви. Балсамът трябва да се ползва след всяко измиване, като се ползва първо с отмиване. Той се нанася и отмива, а след това се нанася на косата и такъв без отмиване. С този трик косата ви със сигурност ще изглежда по-добре, а къдриците перфектни.

– Подстрижка – това може би е идеалният вариант да бъдат оформени къдриците. Жените с къдрава коса се нуждат от фризьор всеки месец. А подходящо за тях е подстрижка на пластове, които се избират според жената и косата от самия стилист.

– Сешоар – свикнали сме да си сушим косата всеки път със сешоар, но всъщност той вреди на жените с къдрави коси. Когато си сушите косата, ползвайте накрайник дифузер за сешара си. С него предпазвате косата, а когато я сушите чрез накрайника се оформят и къдриците.

– Маска за коса – тя е задължителна за всяка коса, но при тези с къдрици се препоръчва поне един път седмично да си правят маска с кератин, за да им се запази косата и тя да изглежда добре.

 

LEAVE A REPLY