Home Начин на живот Как да сварим яйцата за Великден, без да се напукат?

Как да сварим яйцата за Великден, без да се напукат?

Съвети за създаване на перфектните великденски яйца

780
0
SHARE

Преди настъпването на този светъл празник е хубаво да си припомним някои неща относно подготовката му. Ясно е, че всяко българско семейство боядисва яйца, но много важна подробност е тези яйца да бъдат здрави. На това и ще наблегнем в тази статия.
Като за начало никога не слагайте във вряща вода студени яйца, които са взети директно от хладилника. Черупката ще се напука със сигурност заради температурната разлика.
Друг доста интересен трик е пробиването на малка дупчица в яйцето. Тя се прави на върха му, а не в страничната част, защото там има въздушен балон между черупката и вътрешната „ципа“. По този начин намаляте налягането при варене.
Яйцата се варят, като ги поставяте в топла вода, още преди тя да заври. А когато започне да ври, са нужни 7 минути за твърдо сварени яйца. Когато сметнете, че са готови, извадете яйцата от горещата вода и веднага ги залейте със студена, за да се белят по-лесно.

LEAVE A REPLY