Home Уютен дом Как да преобразим старите мебели?

Как да преобразим старите мебели?

3814
0
SHARE

big_8c795fea5cd5d9b037163162b544d65cКолко пъти ви се е случвало да пазите някоя мебел, която вече е видимо стара и похабена, но ви е жал да се разделите с нея. Всъщност има начин да вдъхнете живот на всяка мебел в дома си, дори тя да не е стара, а просто имате нужда да разнообразите обзавеждането си. За да започнете някаква промяна е нужно първо да пресмислите какво точно желате да промените и да се направи правилно съотношение, за да не се получи краен ефект, който няма да ви хареса. Преди всичко след, като е избрана мебел, която да промените решете и какво точно да промените в нея. Има няколко варианта за преобразяване, преди всичко ви трябва голямо въображение и време да ги изпълните:

1. Боядисване– Смяната на цвета помага много, зада дадете нов живот на нещо вече овехтяло. Избирайте новия цвят, така че да се вързва с останалите мебели и да не стане кич. Имайте в предвид, че новите избрани цветове трябва да ярки и наситени, но също така да си подхождат.

2. Винтидж стил– Този вид промяна се ползва все по-често, но ако се решите на нещо такова трябва да ползвате услугите на професионалист, който да направи избраната мебел. Състаряването изкуствено на един гардероб, шкаф или диван, може да създаде илюзията, че имате в дома си старинна и скъпа вещ.

3. Фолио– това напоследък е най-разпространения начин да промени някой стар шкаф или гардероб. Фолиото се купува на много приемлива цена,а на всичкото отгоре може да си го поставите сами. Има различни вариации и имитации на различни материали. Изберете подходящия и поставете върху избраната мебел. Може да подходите различно и да не покривате цялото пространство а само различни участъци, като предварително изрежете различни ивици и форми от фолиото.kak-da-osvezhite-starite-si-mebeli

LEAVE A REPLY