Home Любопитно Как да почистите сребърните си бижута в домашни условия

Как да почистите сребърните си бижута в домашни условия

1403
0
SHARE

Всеки един от нас има сребърни бижута, които обаче с течение на времето потъмняват.

srebro

 

Как можете лесно и бързо да почистите вашите сребърни бижута така, че те отново да заблестят като нови?

Предлагаме ви няколко лесни начина да излъскате среброто до блясък в домашни условия.

1.     Ако сребърните ви бижута са събрали прах или мръсотия, просто ги измийте със сапунена вода. Поставете ви в легенче със сапунен разтвор, оставете ги да поседят малко и после ги изчистете с мека четка.

2.     Традиционните сребърни бижута без камъни можете да почистите и като ги поставите в 10 % разтвор от лимонена киселина или амоняк. За да бъде ефективен разтворът, първо го загрейте.

3.     Един от най – ефективните, но и най – агресивни методи за почистване на сребро е използването на паста за зъби, сода и амоняк. С мека четка нанесете сместа върху бижутата и измийте със студена вода.

 

Важно е да кажем, че преди да пристъпите към почистване, трябва да сте наясно от каква сребърна сплав са изработени вашите бижута, както и да вземе под внимание дали са с камъни или не.

 

Важно!!! Ако сребърните ви бижута са с камъни от кехлибар, перли или корал, в никакъв случай не ги почиствайте у дома, а се обърнете към специалист. Тези камъни са много придирчиви и чувствителни към киселини и почистването в домашни условия може да повреди бижуто.

 

LEAVE A REPLY