Home Любопитно Как да почистим захабени бели дрехи?

Как да почистим захабени бели дрехи?

2127
1
SHARE

DSC00037Всички обичаме бели дрехи и те стоят добре на всеки, но тяхната поддръжка е трудна и често бялото съвсем скоро става сивкаво или с жълт оттенък. Това не е приятно и за радост има начин да поправим вече повредените бели дрехи с една домашна рецепта, която ще върне бялото към нов живот. Приготвя се домашен перилен препарат и продуктите за него се намират лесно на пазара:

Трябват ви :

5 л вода

85 грама сода бикарбонат

150 грама домашен сапун

150 грама боракс

5 мл етерично масло с аромат, който ви харесва

Приготвяне:

Разделете водата на две- по 2,5 литра. Настържете домашния сапун на ренде. Едната част вода сложете да заври в тенджера и прибавете настъргания сапун, боракс и содата. Бъркайте, докато е необходимо, за да се разтворят напълно продуктите. След това тази смес се прибавя в голяма кофа при другата вода и се слага етеричното масло. Отново едно хубаво разбъркване и се оставя да стои 24 часа, трябва да се желира за това време. Когато минат 24 часа препарата е готов за употреба.

 

1 COMMENT

  1. Като обикновен перилен препарат ли се използва, как се съхранява, какъв срок на годност има? Става ли за перална или само за ръчно пране? Мисля да опитам, но дайте повече инфо.

LEAVE A REPLY