Home Любопитно Как да почистим захабените бели обувки?

Как да почистим захабените бели обувки?

4555
0
SHARE

3eb42cb237c8474c3f1a456e0c49f25fБялото е страхотен и цвят, и е много любим за хората. Изключително много се носи, като присъства в целия градероб на всеки, било дрехи, обувки, аксесоари. Но изисква много поддръжка, ако не поддържате дадената дреха или обувка, бялото много скоро се захабява и губи цвета си. Много често, след захабяване, хората хвърлят и си купуват ново, но това не е нужно. Много лесно може да почиствате бялото. Ето как може да почистите лесно бели маратонки или обувки:

– Ако обувките ви са бели и кожени – трябват ви четка за зъби, избелваща паста за зъби и лимон. Изтискайте лимон и го смесете с паста за зъби. С помощта на четката вземете от получената смес и търкайте захабените обувки. Важно е преди това да ги забършете с влажна кърпа да се махне праха от тях, а за по-лесно махнете и вързанките, ако има такива.

– Ако обувките ви са бели и от плат – При платнените се действа долу- горе по същия начин. Трябва ви само, че перилен почистващ препарат и лимон. Отново ги смесете и с четка за зъби ги четкайте. Може да си направите сами почистващия препарат като ви трябват – оцет, лимон и перилен препарат. Смесете ги и готово, лесно ще почистите платнените обувки и маратонки.

LEAVE A REPLY