Home Всичко за жената Как да подготвим дома си за новороденото

Как да подготвим дома си за новороденото

В очакване на бебето

1145
0
SHARE

 

Подготовката за появата на малкото човече може да бъде изключително стресираща за младите родители. Покрай еуфорията през месеца преди раждането често се получава така, че толкова се вглъбяваме в багажа за болницата, че забравяме да подготвим дома си за пристигането на бебчо. Затова за ваше улеснение в тази статия сме подготвили списък с най-важните неща, които трябва да очакват мама и новороденото, когато се приберат вкъщи.

Дрешки

Разбира се, както всеки човек, така и бебето се нуждае от свои собствени дрешки. Най-често срещаната грешка, която повечето родители правят, е, че от неоснователен страх и притеснение купуват прекалено много. А истината е, че малките човечета растат толкова бързо, че дрехите бързо им омаляват и само след няколко месеца се оказва, че вече не можете да ги използвате.

Затова ви съветваме да купувате само най-необходимите, които ще ви бъдат достатъчни за момента, докато бебчо порасне за следващия размер. Снабдете се с няколко комплекта дрешки за излизане, няколко чифта чорапи, топли шапки, няколко блузки, два-три броя ританки и поне едно яке в зависимост от сезона. Помислете и за пижами и лигавничета.

Бебешки продукти за баня

Уверете се, че разполагате с удобна вана, в която лесно и безопасно да можете да къпете бебето. Трябва да му вземете специални кърпи (задължително и хавлия), които да бъдат изработени от меки и антиалергични материи. Погрижете се още и наличието на гъба за измиване, пелени за еднократна употреба, термометър, нокторезачка и всякаква козметика (бебешки шампоан, бебешко олио, бебешки сапун, бебешки кърпички, бебешки крем и т.н.).

Пособия за хранене

Хубаво е да имате на разположение вкъщи столче за хранене, шишета за бебета, биберони, помпи за кърма, сутиени за кърмачки и всякакви други пособия, които ще са ви нужни за процеса на хранене. Разбира се, всичко зависи от това дали ще кърмите бебето или сте решили да го храните с адаптирани бебешки млека. Уверете се също, че имате достатъчно лигавници с различна форма и големина, така че да не се цапат дрешките на мъника.

Бебешката стая

Стаята на бебето трябва да бъде обзаведена със специално легълце, за което е нужно да се купят и матрак, няколко броя чаршафи и няколко олекотени завивки. Когато избирате модела на леглото, е важно на първо място да помислите за безопасността и комфорта бебчето. Уверете се, че предпазната решетка е достатъчно висока, за да може да го предпази от падане. Препоръчваме ви да изберете такова легло, което е комбинирано с място за повиване и достатъчно чекмеджета за ваше удобство.

За разходка

Освен задължителната бебешка количка, трябва да се снабдите още и с достатъчно голяма и удобна чанта, която да побира всички неща на бебето, и бебешко кошче за кола. Съветваме ви да избягвате големите и тежки колички и кошчета. Напълно достатъчно е те да бъдат компактни, а оттам и лесни за пренасяне. По-добре послушайте този съвет, защото иначе ви предстоят доста мъчителни моменти.

 

А за да не обикаляте цял ден по моловете и пазарите в закупуване на изброените неща, Ви препоръчваме да разгледате онлайн магазините. От тях бързо и лесно можете да се сдобиете с всичко, от което ще се нуждае вашето новородено.

LEAVE A REPLY