Home Уютен дом Как да направим местенето си по-лесно с 4 стъпки?

Как да направим местенето си по-лесно с 4 стъпки?

858
0
SHARE

premestvane-divanПреместването от едно жилище в друго може да бъде много неприятно и уморително, а накрая винаги да се оказва, че сте забравили нещо наистина важно. Ето за това, без значение дали се местите за първи път, трябва да спазвате тези 4 стъпки и всичко ще се случи много по-лесно и приятно:

1. Планиране на действията – не случайно казват, че глупакът помни, а хитрият си записва. Направете си план на действие с всичко, което трябва да направите, вземете и така нататък. Един вид си разграфете един план за действие, с който много ще улесните и себе си и тези, които ще ви помогнат за преместването.

2. Уведомяване – запишете си предварително на един лист всички, които трябва да знаят, че се местите. В това чсло влизат енергото, водното, банките и въобще всички, с които имате вземане даване. Смяната на адреса е много важна и трябва да имат актуални. По списък няма как да забравите някой важен.

3. Разделяне на багажа – няма по-точен момент да разгледате вещите си и да се отървете от излишните. С годините се събират какви ли не неща, които не ви трябват и няма нужда да ги вземате с вас. Все пак ново жилище си е ново начало и преди преместването може да махнете много излишни неща. Така дори ще ви е по-лесно при преместването.

4. Опознаване на новото място – това е задължително, а още по-добре е да се случи преди да сте се нанесли в новия квартал. Разходте си и опознайте всичко, дори и съседите. Така се изгражда връзка с мястото, където ще живеете, още преди да сте се нанесли.

LEAVE A REPLY