Home Уютен дом Как да изчистим дома си с помощта на сол

Как да изчистим дома си с помощта на сол

1297
1
SHARE

Как да изчистим дома само със солАко направим една калкулация, колко пари даваме на месец за всевъзможни препарати, с които поддържаме дома си чист се замисляме, колко скъпо всъщност е това. Да не говорим, че освен много пари е и опасно да ползваме тези химикали в домакинството в близост до децата.

В един момент свикваме и не ни прави впечатлени, че например ползваме химикали дори за съдовете за хранене, при това много силни. както за пода или банята. На всичко това има един заместител и неговото действие е наистина огромно, без дори да подозираме. Това е добре позната ни сол, която ползваме за нашата храна, но това далеч не е единственото нещо, за което служи. Ето няколко практични съвета за това, как да я ползваме.

1. Всички знаем колко трудно се поддържат металните части в банята и кухнята. Направете си смес от оцет, сол и брашно. Като количеството си направете колкото ви трябва. Съотношението е равни части и от трите продукта.

2.  Ако загорите храна в тигана или тенджерата веднага след приключване посипете мястото със сол и оставете да подейства няколко минути.

3. При петна на килима е нужно отново да поръсите около мястото със сол, а след няколко минути да оберете разпиляната сол с прахосмукачка.

4. За всички видове подове ползваме множество и различни препарати, сега пробвайте да си направите такъв сами, като при това е безвреден. В кофа с вода прибавете 1 чаша сол  и разтворете.

5. Петната от кафе носят много нерви на всяка жена, сега има лесно решение. Посипете мястото обилно със сол и втрийте внимателно, а след това изплакнете.

6. Колкото и странно да звучи, солта помага да се отървете и от така неприятните мравки. Начинът е следния, посипете със сол около всички врати и прозорци. Става въпрос около праговете и така, че да не пречи е най-добре да бъде посипана в фугите.

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY