Home Здраве Как да заспим по-лесно вечер?

Как да заспим по-лесно вечер?

3214
2
SHARE

balgarinat-izyazhda-36-kg-zahar-za-godinaВсеки от нас има трудни дни, които ни изтощават и вечерта нямаме сили дори да си кажем името.

Случва се на всеки един да му дойде в повече и напрежението да си окаже влияние. Прибирате се вечерта и след цял ден стрес и умора се оказва, че не успявате да заспите. Нормално е понякога да не може да заспите и сигурно много биха се разпознали в този текст. Не е  приятно да си легнеш напълно изтощен да натискаш очите да заспиш, но усещаш, че не се получаа. Това е пренатоварване на нерваната система, при което човек просто блокира и организма му не знае какво да прави. В такива случаи, като си легнете изпитвате нужда да се намествате на всеки 10 секунди или да си изпукате пръстите на ръцете, както и други неща, които някак си да премахната напрежението и нервността. В повечето случаи го правим напълно небрежно и неусещаме какво се е случило, но ако усетите, че не може да заспите повече от 1 час след лягане може да пробвате с един лесен метод, който помага на тялото да се отпусне и да премине в режим релакс само за 10 минути. 

В такава ситуация прости станете, отидете до кухнята и си налейте една чаша хладка вода и я изпийте. След това с една супена лъжица си вземете обикновена бяла кристална захар. Напълнете лъжицата до горе и я лапнете. През цялото време смучете бавно кристалчетата захар, не я здъвквайте. Ако се чувствате по-нервни може да лапнете и две лъжици захар. Много важно е след приема на захар да не пиете вода, просто си легнете и се отпуснете. Дори няма да усетите кога тялото е отпусната и заспивате.

2 COMMENTS

    • Това за заспиването лесно го гарантирам изпитан метод от мен, а аз се научих от баба ми. 

LEAVE A REPLY