Home Красота Какъв балсам за коса да ползваме?

Какъв балсам за коса да ползваме?

1157
0
SHARE

kosa3Хубавата коса изисква и грижи, които пък отнемат малко време и пари, но със сигурност имат ефект. Виждали сме жени с перфектна коса и се чудим как става, всичко е в подръжката. Всъщност е грешно мисленето, че косата се подържа трудно, не са нужни кой знае какви материали и козметика стига да има желание. Когато искате да имате коса, на която да завиждат не стига да ползвате само хубав и подходящ шампоан. Задължително за всяка жена е балсамът, да той е желателен да присиства във банята на жената, но пък не е толкова сложно. Ако балсамът е бил лукс до преди няколко години сега се намира във почти всяка баня. Обаче не винаги избираме правилният и за това нямаме и ефекта който желаем. Основно има два вида балса- с отмиване и без отмиване. Преди закупуване на балсам попитайте своят фризжорка какъв да си вземете. 

1. Вид балсам– Изборът на балсам дали да бъде с отмиване или не си е ваш. Те се различават с малко неща, но и двата са добри. Например този без измиване се ползва за защита от варовиковата вода, Слънцето, и най-вече за по-дълготряен цвят при боядисване. Това е така, защото покрива косата с невидим слой и я предпазва, но той се ползва един път седмично. При този, койт е с отмиване пък е силно препоръчван, защото щади косата и е за ежеднвена употреба, тоест след всяко измиване на косата, а след това се измива и той още преди излизане от банята. Този си измиване също предпазва косата, така че в един момент просто е това, което предпочитате.

2. Според косата – Тук също има много видове балсами, защото косата на всеки е различна. Трябва да познавате косата си и нейните проблеми. Дали тя е суха, мазна, чуплива, боядисана, права или непокорна. Учудващо е, но на пазара има балсам за всеки тип коса. За да бъде полезен един балсам и да има оптимална сила на действие трябва да бъде точно за вашия тип коса.

LEAVE A REPLY