Home Здраве Какво е здравето ви според цвета на урината ви?

Какво е здравето ви според цвета на урината ви?

8564
0
SHARE

narodni-retsepti-krav-v-urinata-ima-li-opasnost-koga-se-promenya-tsveta-na-urinata

Цветът на урината на всеки човек е тази, която най-лесно може да покаже здравословното ви състояние. Според цвета се правят и изводи, кога е нормален и цвят и от какъв цвят да се притесняваме. Всъщност едно е сигурно, колко по-тъмна е урината, толкова по-голяма е вероятността да имате здравословен проблем. Нека сега да видим кой цвят какво вещае:

Безцветна урина – най-вероятно прекалявате с течностите намалете ги малко и урината няма да бъде безцветна.

Светло жълта урина – Това е индикатор за префектно здраве по отношение на хидратация, бъбреци, жлъчка, черен дроб и хормонално. 

Цвят, като светла слама- това също е добър цвят, като светло жълтия, вие сте здрави.

Тъмно жълта урина- тук има малко обезводняване увеличете водата и течностите и ще намерите сами за себе си златната среда на хидратация.

Меден цвят – тук става леко сериозно, най-вероятно сте на ръба на дехидратация и веднага трябва да дадете на тялото си вода. Но не прекалявайте до 2 чаши.

Тъмен кехлибар – този цвят е сериозен, ако пиете вода и не сте се лишавали от течности се изключва дехидратацията, така че отидете на лекар може да имате проблем с черния дроб. Ако не приемате вода, пийте 2 дни по 2 литра вода, ако няма подобрение в цвета, незабавно отидете на лекар.

Розово-червен – Кръвта в урината не е на добре. Може да се появи, ако сте пред месечен цикъл, иначе е сигнал за проблем с бъбреците.

Оранжев цвят – Сигнал за проблем с черен дроб или жлъчка

Син или зелен отенък – това се случва рядо и се дължи на някое рядко генно заболяване или бактерии. Нужно е посещение на лекар за консутация.

Пяна в урината – това не винаги е опасно. Може да бъде причинено от приема на много протеини, но също така може да сигнализира за проблем с бъбреците.

LEAVE A REPLY