Home Любопитно Какво говори езика на тялото? Няколко начина да разберете какво мисли събеседника...

Какво говори езика на тялото? Няколко начина да разберете какво мисли събеседника ви?

952
0
SHARE

Не са ви нужни дипломи по психология, за да разберете какво мисли събеседника ви. Достатъчно е да сте малко по – наблюдателни и да разчетете правилно езика на тялото, той никога не лъже.

 

ezik na tqloto

Представете си, че разговаряте с партньор, който искате да убедите във вашите идеи. Вижте каква поза е заел, докато ви слуша.

 Ако е кръстосал ръце пред тялото си и е събрал краката си, това означава, че не е съгласен с вас и нищо от това, което казвате няма да го убеди.

Ако докато говорите събеседника ви е застанал към вас с отворени крака и свободно отпуснати ръце, това означава, че ви слуша внимателно и идеите ви му допадат.

Ако докато разговаряте, събеседника ви избягва погледа ви, играе си с нещо, което се намира по масата, поставя често ръката си пред устата – внимавайте, той най – вероятно ви лъже или иска да скрие нещо от вас.

Ако срещнете познат на улицата и докато разговаряте той пристъпва от крак на крак, оглежда се и често си поглежда часовника, то той най – вероятно не иска да разговаря с вас и иска час по – скоро да си тръгне.

Ако сте на интимна среща и партньорът ви ви гледа продължително, ако прокарва често пръсти през косата си, ако седи с отворени ръце и крака към вас, то най – вероятно ви харесва. 

LEAVE A REPLY