Home Всичко за жената Какви грешки правим, когато си мием косата?

Какви грешки правим, когато си мием косата?

1872
2
SHARE

косаКосата е важна за всяка жена, искаме да изглеждаме добре и всички да ни правят комплименти за косата. Много вярно, е че според характера ние имаме различни прически и всяка прическа е един вид начин да изразим себе си и настроението си. За да се стигне до добре изглеждаща коса, обаче си има много грижи. Лошото е, че много фризьори забелязват едни и същи неща, които ние жените правим при миенето на косата, а това много вреди на самата коса. На практика вреди на всичко от здравината на косата до нейния външен вид. Никой не харесва накъсана и смачка или дори мазна коса. Ето кои неща не трябва да правите в банята за косата си:

1. Често миене – много жени мият косата си всеки ден, а това само изтощава косата и тя губи своята сила и блясък. Нормално е косата да се мие на 2-3 дни, а ако може и повече, това зависи от омазняването на косата.

2. Миене на косата с горещата вода – Това е много голяма глупост, при миенето с гореща вода единственото, което правите е да позволите на косата да се омазни много по-бързо. Миенето на косата става с хладка вода или поне накрая трябва преди излизане от банята се изплаква със студена вода.

3. Балсам – За здрава и красива коса ви трябва балсам. След всяко измиване е нужен балсам, той подхранва и заздравява косата. 

4. Избор на шампоан – Когато си избираме шампоан и намерим своя перфектен избор ние си го ползваме завинаги или поне много дълго. Това обаче се оказва голяма грешка, според фризьорите. Необходимо е да се сменя на 2 месеца, за да не свиква скалпа и косата с него, стане ли така шампоанът просто спира да действа и косата се разваля.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY