Home Всичко за жената Какви грешки правим, когато си боядисваме косата?

Какви грешки правим, когато си боядисваме косата?

1397
0
SHARE

624-400-kosa-boiadisvaneПовечето жени си боядисват сами косите и това по някога може да има усложнения, защото не са запознати с някои основни правила. Хубаво е да познаваш косата си и да знаеш от какво има нужда тя. Повечто манипулации с боядисването можем да си ги направим и сами в домашни условия, но все пак трябва и да знаем какво правим. Боядисването е един забавен процес и много любим на жените, защото така се променя в основи. Ето и онези неща, за които трябва да внимавате, когато решите да сменяте цвета в домашни условия:

1. Шампоан и балсам– има големи спорове за това дали косата трябва да е мръсна или прясно измита. Всъщност самата коса може да измита, а може и да не е, но по-важното е да няма нанесен балсам на косъма. Ако слагате балсам дори и ден преди боядисването най-вероятно няма да имате добър ефект след боядисването, защото балсама не позволява на боята да стигне до основата на косъма.

2.  Продължително стоене с боята– това е често срещана грешка при жените, които се боядисват сами. Не си мислете, че ако вместо 40 минути стоите с боята един час цвета ще стане по-светъл или по-наситен. Единствено ще увредите косата си, а да не говорим за изгаряне и дори падане.

3. Избор на цвят- не оставайте недоволни ако цвета не се получи, като същия на кутията. Това няма как да стане, всяка коса е различна и реагира по различен начин на третирането с боята. Другото е избора на подходящ цвят, няма как от тъмен кестен да се боядисате с платинено рус и да стане, тоест драстичната промяна с повече от 3 тона без предварително изсветляване е нереално.

4. Нанасяне на боята- Обикновено жените започват от корените и след това по дължината на косата. Това е грешно, започва се от основата на косата и едва накря са корените. Причина за това е по-бързото изсветляване на корените. За да стане един цвят корените боядисайте едва след, като сте боядисали останалата част от косата.

LEAVE A REPLY