Home Всичко за жената Какви видове свекърви има?

Какви видове свекърви има?

1966
0
SHARE

свекурваПо този въпрос може много да се пише и говори, едно обаче е сигурно връзката свекърва- снаха почти винаги е катастрофална. До такава степен две жени да не се разбират е възможно само ако са в такива взаимоотношения. Според психолози има една единствена причина за вечното опоненство между свекървата и снахата и това, разбира се, е състезанието за любовта и вниманието на сина или съпруга в случая. Когато избирате мъж, не знаете каква свекърва ще ви се падне, за това ще ви представим основните видове свекърви и това, как да се справите с тях:

Съюзница

Това май е един от най-добрите варианти за свекърва. Всъщност, тя се радва, че в семейството има жена, която ще и бъде приятелка.Тя ви приема много радостно и няма търпение да се сближите, в един момент обаче нещата се променят. Започва много да ви се меси, като се прави, че е на ваша страна. Може да чуете нещо от типа на " Накарай го ти да отидем…", " Кажи му да не пие толкова тебе ще те слуша", Накарай го да купи това и онова". Това е начин да промени сина си и цялото ви семейство, като ви манипулира и ползва вие да вършите тежката работа, а тя да постига всичко, като ви ползва, като робот. Варианта тук е просто да бъдете искрена с нея и да и кажете, че не искате да участвате в манипулациите срещу нейния син и ваш съпруг.

Студената

Този вид свекърва обичайно идва на гости и не комуникира с вас, а само със сина си. От време на време ви казва няколко изречения от обща култура и нищо по-лично. Това е проблем, опитайте се да се сближите с нея, като и покажете, че не сте заплаха в отношенията със сина й. Ако това не помогне ще е нужно да оставите нещата така и да се надявате, че някой ден ще омекне.

Аз знам всичко

Това е един от най-дразнещите типажи. Тя идва и започва да ви поучава, кое как се прави. Било то за готвене, пране, как да сгънете дрехите или как да гледате децата. Тя знае и може всичко,но лошото, е че го демонстрира по-лош начин, като ви подценява и омаловажава вашия труд, винаги ще намери недостатък на това, което сте постигнали. Тук варианта за оправяне е да не се заяждате, а просто кажете " Решили сме да го направим така…"

Доминантната

Този тип е зъл и плашещ. Тя иска да командва и да бъде винаги права, а вие грешна. Способна е да ви показва грешките и дори да преувеличава, за да спечели власт. Този вид обикновено е, когато свекърва и снаха живеят под един покрив. Свекървата не иска да загуби лидерство в дома си и се бори със зъби и нокти. В този случай единствено решение е да седнете да говорите с партньора ви и той да застане на ваша страна, за да поставите на място свекървата и да разбере, че и снахата има права.

LEAVE A REPLY