Home Здраве Има значение кога пием вода!

Има значение кога пием вода!

941
0
SHARE

drink-water_thumbДа всеки от нас знае, че е полезно за тялото и организма да се приемат поне по 2 литра вода на ден. Така тялото е хидратирано и работи в норми. Това обаче не свършва до тук и ако просто се наливате с вода постоянно всъщност може и да навредите на себе си. За тялто и ма определени моменти от  деня, когато е нужно да се приема вода и такива, в които е забранено да се пие вода:

– Сутрин – веднага след ставане 1-2 чаши вода помагат на тялото да се събуди и органите да заработят.

– Преди хранене – опитайте се около 30 минути преди всяко хранене да изпивате по една чаша вода, така храносмилането се подобрява.

– През деня – тук е периодът, когато не се препоръчва често пиене на вода, защото сте прави и водата стои в долния край на тялото около крайниците, не помага, а вреди кара краката ви да се подуват и да чувствате болка и дискомфорт.

– Преди лягане –доказано, е че ако преди лягане изпивате по 2 чаши вода вероятноста да получите сърдечен или мозъчен удар.

– Преди баня – преди да се изкъпите изпийте по една чаша вода, така намалявате кръвното си налягане и тялото релаксира в банята вместо да се товари от горещата вода..

LEAVE A REPLY