Home Всичко за жената Изхвърлете от банята си тези 8 неща

Изхвърлете от банята си тези 8 неща

Заедно с пролетта, започва и почистването!

1951
0
SHARE

Тъй като пролетта най-често се свързва с новото начало, то значи е време за почистване у дома. Като едно от най-често посещаваните места във всеки дом, банята следва да бъде първото помещение, което трябва да бъде изчистено. Ето и откъде да започнете:

1. Лекарства с изтекла годност
Не е нужно да държите лекарства, които вече са с изтекъл срок на годност. Във всяка аптечка със сигурност има поне няколко медикамента, които отдавна стоят там и е крайно време да бъдат премахнати.

2. Козметични мостри
Безплатните мостри кремове и шампоани определено са страхотни, но ако ги имате повече от 6 месеца, без все още да са изпробвани, то най-вероятно няма да го направите, така че мястото им е в боклука.

3. Отворени продукти, които не сте използвали през последните 3 месеца
Жените имаме навика да купуваме козметични продукти за баня, които използваме за определен период време, но след това просто спираме. И така изведнъж се оказва, че в шкафчето ни има няколко наполовина пълни флакони. Най-добре е да оставите само тези, които със сигурност смятате да използвате.

4. Гримове и козметика с изтекла годност
На всички продукти е написано точно колко време трябва да бъдат използвани след отварянето им, така че не пренебрегвайте тези указания.

5. Кърпи за баня с петна
Ако все още пазите изцапани кърпи, просто ги използвайте за парцали или ги изхвърлете.

6. Стари четки и аксесоари за коса
Имате изпочупени аксесоари за коса и захабени четки, които пазите от години, защото мислите, че все някога ще ви потрябват? Вземете си сбогом с тях и ги изхвърлете, защото само заемат място.

7. Празни флакончета
Практично е да пазите 2-3 флакона, за да може да пресипете малко шампоан или душ гел, когато пътувате, но трябва да се ограничите до тази бройка, защото иначе рискувате да заприличате на козметична фабрика.

8. Захабени парцали и четки
Наясно ли сте колко микроби задържат? Това налага тяхната честа смяна, тъй като иначе бактериите просто се пренасят от едно място на друго.

LEAVE A REPLY