Home Любопитно Защо ядем само салати, а пълнеем?

Защо ядем само салати, а пълнеем?

2505
3
SHARE

deeb8040f80a9a5d394f94582063d70fМного жени искат да имат перфектна фигура и се подлагат на всевъзможни диети и режими на хранене. Да лош вариант е да се гладува и всеки, който го направи рискува здравето си максимално. Всъщност по-добрият вариант е наблягане на хапването на салати с пресни зеленчуци, които е добре да са сезонни. Но много жени се оплакват, че въпреки храненето само със салати освен че не отслабват, дори се движат с килограмите нагоре- това си има обяснение. Ето няколко основни правила при салатите:

1. Първо наблегнете на салата приготвени със сезонни зеленчуци, за да бъдат те максимално полезни и бех химикали и нитрати.

2. Без зехтин и олио- голяма грешка при приготвянето на салата и добавянето на допълнително мазнина. С това калориите стават много и ефект няма за отслабване. Може да си позволите малко мазнина, ако в салатата няма друго, освен зеленчуци. Ако си приготвите салата, примерно с риба тон или царевица и други продукти, в никакъв случай не добавяйте мазнина.

3. Сол и сосове- свикнали сме да си приготвяме различни сосове и дресинги към салатата, това обаче си е калорийна бомба и много вреди на изваяната фигура. Мазните сосове са вкусни, но вредни. Вместо това опитайте да си направите обикновен дресинг с лимон и подправки (например магданоз или риган). Сол се слага на всичко, но обикновената готварска сол е силно нитратна в следствие на което се задържа вода в организма и вреди на диетите. Това важи за всяка храна, приемана по време на диета, тя не трябва да има сол.

3 COMMENTS

  1. Който е писал тази статия , е пълен идиот!!!Земи почети малко , преди да се правиш на диетолог, а това за многото калорий в солта , направо кърти

  2. Сега разбрах, че когато ми трябва висококалорична храна мога просто да хрупам сол =D

LEAVE A REPLY