Home Любопитно Защо имаме лош дъх в устата?

Защо имаме лош дъх в устата?

1169
0
SHARE

изтеглен файлЛошият дъх в устата е най-неприятното нещо за всеки. Няма по-грозно от това да застенш срещу някой и да си приказвате и да усетиш лош дъх и не искаш повече да говориш, това всъщност при много хора не е нарочно или поради ниска хигиена. Има много причини да се сдобиете с лош дъх и много от тях са сериозни проблеми.

– Начало на цикъла – при всяка жена месечният цикъл е задължителен, а при началото на всеки цикъл се променят и хормоните в организма, което пък води до лош дъх и проблеми съответно.

– Някои диети – при правенето на някои диети се променя и начина, по който се горят калории. Процесът се засилва, а следователно се отделя повече ацетон, който води до много лош дъх.

– Различни храни – това е добре позната причина, има определени храни, които нарушават киселинния баланс в устата и дъхът се променя.

– Алкохол – той много влиае на вашят дъх, но това не с случва веднага. Обикновено дъхът става лош, когато вече алкохолът се е изпарил или е в процес на изпаряване. Обикновено след тежка вечер и консумация на алкохол, на следващата сутрин ще имате ужасен дъх.

LEAVE A REPLY