Home Здраве Защо е важна пролетната детоксикация?

Защо е важна пролетната детоксикация?

Вижте защо е полезно да пречистите организма си

1323
0
SHARE

Пролетта настъпва бавно и сигурно, настроението се покачва, но тялото ни все още усеща последиците от зимното обездвижване и тежката храна. Затова е време да се освободим от токсините, събуждайки организма си за нови усещания.

При съвременните условия на живот, ние приемаме прекалено много храна, пълна с пестициди, изкуствен растежен хормон и антибиотици, замърсен въздух, пълен с катран, и много често замърсена вода. Голяма част от хората злоупотребяват с кофеинови напитки, алкохол, тютюнопушене и прием на лекарства. При идеални условия организмът е способен да се освобождава от токсините по естествен начин с помощта на черния дроб, бъбреците и дебелото черво. Ако често прекрачваме природните закони, след време тялото се интоксикира и това води след себе си високо кръвно налягане, диабет, мигрена, запек и др. Именно детоксикацията е и единственият начин да се ускори процесът на извеждане на токсините от организма.

Натрупването на токсини в тялото влияе на цялостното състояние на организма, а признаците са изключително разнородни. Ето едни от най-често срещаните такива:

* проблеми с кожата
* задържане на течности в тялото
* уголемен и болезнен черен дроб
* хронично главоболие и мигрена
* липса на тонус и енергия
* депресивни състояния
* проблеми със съня
* хронични проблеми с храносмилателния тракт
* тъмни кръгове под очите

Всеки сезон детоксикацията се препоръчва за хора с нарушения във функцията на червата (запек, подуване на корема, колит и др.), при хора, приемащи много медикаменти и при такива с нарушения на обмяната на веществата.

LEAVE A REPLY