Home Любопитно Забрави за правилата! Няколко насоки в срещите, които да отпишеш!

Забрави за правилата! Няколко насоки в срещите, които да отпишеш!

1538
0
SHARE

С всеки тип игра идват и определен набор от правила. Те обикновено биват въведени, за да може всеки да достигне своя победен гол. В наши дни, дори актът на запознанства някак си се е превърнал в игра – игра, която е разработила свой собствен набор от универсални, неписани правила.

Без значение кой е „написал“ тези правила или защо и как са се появили, те са станали неизменна част от срещите ни с нови хора. Ние не можем да отговорим на тези въпроси, но можем да ти споделим друго.  Дойде време да изгориш свитъка с правилата и да забравиш каквито и да било граници и насоки, които поставяш върху себе си и новите си запознанства!

Правилото за чакане: „Трябва ли да му/й се обадя? Трябва ли да пиша? От мен се очаква да изчакам няколко дни, нали?“ „Дали той/тя ще ми се обади? Дали той/тя ще ме пише? Трябва ли да му/й пиша тази вечер или да изчакам до утре?“ Това е най-честият вътрешен разговор, който всяко момче или момиче, води със себе си, след първа среща. Питаме себе си дали трябва или не трябва да комуникираме с лицето, тази нощ, или след три дни, защото „това е правилото.“

Истината е: Спрете да чакате! Ако си прекарал хубаво с нея и не можеш да чакаш, за да я чуеш, то пиши й. Нека тя разбере, че си имал една невероятна нощ и едва чакаш да я видиш отново. И, дами, вие не трябва да го чакате да ви пише или да ви се обади, защото „той е мъжът“, а защото вярвате, че той трябва да бъде този, който ще направи крачката към вас. Ако искате да го видите отново – кажете му! Той може да си помисли, че срещата е минала добре, но не може да е сигурен колко точно забавно сте си изкарали вие. Да получи краткото съобщение от вас: „Имах забавна вечер“, същата нощ или пък на следващата сутрин ще спомогне за намаляване на притесненията му, а и на вашите.

И за двата пола обаче важи следното: Спрете да чакате, ако ви се иска да направите нещо, просто го направете.

Правилото за целувката: Колко пъти сте чували фразата:“Не би трябвало да се целуваш на първата среща?“ Някъде, на някой му е хрумнала тази идея – „правилото за целувки“.

По някаква причина, е общоприето, че би трябвало да се изчака известно време след първата среща, за да целунеш някого. Ако пък споделиш на приятелите си, че си се целувал/ла още на първата среща, тяхната реакция най-вероятно ще бъде, „О, Боже мой, наистина ли?“ Защо това е първата реакция? Първият отговор трябва да бъде: „Това е страхотно. Звучи като да сте си прекарали много добре.“ Не трябва да имаме това чувство на удар, ако целунем някого на първа среща. Не забравяйте, че няма правило, към което трябва да се придържаме. Ако сте привлечени,  от нея или него, и ако двамата имате химия помежду си, защо да не последва целувка?

Шансовете от другата страна да чакат да ги целунете са огромни! За това не се колебайте и ако вътрешното ви усещане казва, че трябва да целувате – целувайте!

Правилото за секс: „Не трябва да се прави секс поне докато не мине третата среща“ Сигурни сме, че сте чували това правило поне в някакъв момент от живота си, или пък самите вие сте казвали на приятелите си: „Това е едва втората ви среща. Дръж се прилично!“. Това е още едно обратно броене, което някак си се е превърнало в правило, което не искаме да прекрачваме.

Когато се срещаме с някого, като че ли винаги го има този невидим секс таймер, който е настроен на обратно броене за 72 часа. А чуете ли само веднъж алармата, то портите са отворени и достъпът е разрешен.

Е, определено имате нужда да изхвърлите този таймер и да си купите нов! Сексът не е нещо, което се пази, то е нещо, което се прави (дори само за удоволствие)!

Правилото за „Обичам те“: Защо просто да не можем да кажем на даден човек, че го обичаме в момента, в който го почувстваме? Защо трябва да се притесняваме, че е твърде скоро? Или пък каква ще е ответната реакция? Това си е чисто наша емоция, която не би следвало да има общо с другите около нас или пък с куп неписани правила? Защо трябва да се чудим „Може би той/тя чака да го кажа първи/а?“ и всякакви такива подобни? Защо трябва да чакаме другият да е готов/а?

Чувстваш нещо? Кажи го! Изкрещи го! Защото моментите са тук и сега, а скоро може да нямаш нито време, нито възможност! Защото да обичаш в крайна сметка не е нещо лошо, нито нещо срамно. Да обичаш е най-прекрасната емоция на този свят и тя трябва да бъде споделяна винаги и по всяко време!

LEAVE A REPLY