Home Здраве Оздравителният ефект на барокамерата

Оздравителният ефект на барокамерата

1976
0
SHARE

Здравият организъм на човека е добре снабден с кислород. Всяка клетка, наситена с оптималното количество кислород, осигурява нормална функция на съответния орган. Така човек се радва на добро здраве и с усмивка посреща деня.

Недостигът на кислород води до поява на хипоксия. Редица заболявания предизвикват забавяне в снабдяването с кислород на органите. Много хронични възпалителни заболявания нарушават постъпването на кислород в центъра на възпалението. Оттокът свива кръвоносните съдове, кръвоснабдяването се влошава, кислорода не достига и защитния механизъм се нарушава.Това налага снабдяване на организма с кислород чрез терапия, която се осъществява в барокамерата.

Кислородът, подаден под налягане в кислородната камера, насища всяка клетка на организма. Така се проявява неговият оздравителен ефект, гаранция за добро здраве и спокоен сън.

Приложението на барокамерата е в много широк диапазон. Ефекта е много добър при лечение на различни заболявания на сърдечно-съдовата система, заболявания на дихателната и храносмилателна системи.

В козметиката лечението с кислород дава добри резултати, както и при спортистите. Показанията за кислородна терапия са достатъчно много – различни видове отравяния,травми, склероза, хронични заболявания, общо укрепващо въздействие.

Лечението в барокамерата намира приложение и в гинекологията. Много често се налага на бременните жени да се назначи насищане на плода с кислород. За новородените и малките деца има специални барокамери.

Да се намираш в кислородната камера не е страшно, но категорично не е за хора, страдащи от страх от затворени пространства. Лежиш си на кушетката, медицинската сестра наблюдава показанията на параметрите – следи пулса, температурата, количеството на постъпващия кислород.

Лечението в барокамерата започва след като бъде назначено от лекуващия лекар. За целта е необходимо да се представят всички необходими клинични изследвания. На основание на показателите от изследванията лекарят назначава лечението с кислород като определя броя на необходимите сеанси, тяхната продължителност, необходимото количество подаван кислород под съответното налягане.

Кислородната терапия дава добри резултати и за премахване на умората, засилване на имунитета, подобряване работоспособността и настроението.

Лечение в кислородната камера не се разрешава на болни с високата температура, заболявания на евстахиевата тръба,някои заболявания на белите дробове.

За нормализиране на теглото помага и насищането на организма с кислород. За изгарянето на мазнините е необходим кислород и всеки негов недостиг води до наднормено тегло. Разбира се, става въпрос за хора, които не спазват необходимата диета. Само насищането с кислород не може да доведе до загуба на килограми. Това е преди всичко за хора с наднормено тегло, които имат проблеми е двигателната система.

LEAVE A REPLY