Home Любопитно Ето това не правете след хранене!

Ето това не правете след хранене!

923
0
SHARE

Подобно на всеки навик и след хранене всеки човек си има някакъв навик, до къде вреден или полезен ще уточним сега, защото някои неща, за които знаем, че са полезни всъщност не са толкова добре.

Разходка – това се прави от много хора, разходката след ядене е добре, но не и веднага след, като приключите с храната. Изчакайте 30 минути и тогава тръгнете на разходка. Разходката вреди преди това, защото тялото започва да отделя енергия за движение и храносмилането остава на заден план.

Плод и чай – това често се ползва, колко пъти сте давали на детето си за десерт плод. Всъщност с плод лесно може да се подуе стомаха и причинява некомфорт. Изчакайте поне 20-30 минути и след това си хапнете чай или изпийте чаша чай.

Цигари – всеки пушач пали веднага след ставане от масата, за да затапи храната с една цигарка. това обаче е голяма грешка, те п принцип са вредни, но след хранене една цигара е равна на 10.

Душ и сън – много хора свързват края на храненето с баня и след това сън. това е добър навик, но не и веднага след хранене. След като минат поне 30 минути е допустимо да се къпите и 2 часа след това да спите. За банята се казва, че ако се къпите веднага след хранене притока на кръв под душа отива към крайниците и храната не се преработва от стомаха. А за съня нещата са долу горе същите, защото ако организма спре да работи на максимални обороти 2 часа след хранене ( ако легнете да спите) храната не се преработва.

 

 

 

LEAVE A REPLY