Home Красота Ето как да предпазим косата си от пресата за изправяне

Ето как да предпазим косата си от пресата за изправяне

Няколко стъпки, с които ще спасите косата си от увреждане

1253
0
SHARE

Ако често посягате към пресата за изправяне, а накъсаните краища са постоянен проблем, то тогава определено има нещо, с което бъркате, когато стилизирате косата си. Прочетете следващите няколко съвета, които със сигурност ще ви помогнат да се справите с изтощената коса.

1. Използвайте предпазващ спрей

Ако никога не сте използвали поне един такъв у дома, то тогава със сигурност правите сериозна грешка. Напръскан върху чиста, влажна коса, спреят ще направи предпазващ филм върху нея, който няма да допусне горещината да я увреди.

2. Разберете коя е най-подходящата температура за вашата коса

Навярно мнозина от вас изправят косата си на най-ниската възможна температура, защото мислят, че така предпазват косъма от увреждане. Истината обаче е, че понякога това въобще не е най-уместният подход. За жени с тънка и увредена коса се препоръчва температурата да бъде под 300°C – това важи и за тези от вас, които се боядисват. За дамите с нормална коса са най-добри границите между 300°C и 380°C. А за къдрокосите се препоръчва изправянето от 350°C до 400°C.

3. Използвайте четка

Винаги сресвайте всяка секция на косата ви, преди да минете с пресата. Така косъмът ще бъде загладен от първия път, което значи, че няма да се налага да увреждате косата си с допълнително изправяне.

4. Почиствайте пресата си

Продуктите, които сте използвали по време на изправянето, полепват и се запечатват по пресата ви. За да избегнете тяхното натрупване по косата ви, препоръчваме да почистите уреда с влажна кърпа преди да го използвате повторно.

LEAVE A REPLY