Home Красота Ето как да запазите цвета на косата си за по-дълго време

Ето как да запазите цвета на косата си за по-дълго време

Не се отказвайте от наситените ярки цветове, дами, просто намалете....

1171
0
SHARE

В последно време тенденцията в косите е „Колкото по-шарено и шантаво, толкова по-добре!“, но всяка жена, решила да последва тази мода, знае, че изумителните цветове избледняват бързо, а причината може да се крие в нещо, което правите всеки ден.

Фризьорът, станал интернет сензация Гай Танг разказа, че високата температура може да навреди на цветовете в косата ви, а ако използвате и преса за изправяне, това значително ускорява загубата на наситените цветове. Негов скорошен експеримент показва, че преса, нагрята до 400 градуса, мигновено променя цвета. Разбира се, това е прекалено висока температура, но честото изправяне също оказва влияние. Препоръчва се температурата да не отива над 180 градуса.

Не бързайте да си отдъхвате, ако не изправяте косата си, защото високата температура от всякакви източници работи по същия начин. Също така не използвайте сешоара на най-горещата степен. Освен това почитателките на горещите душове също са застрашени. Съветът на Гай Танг е да използвате хладка вода за миенето на косата (ако сте много смели – студена) и подходящ шампоан.

Не се отказвайте от наситените ярки цветове, дами, просто намалете малко градусите.

LEAVE A REPLY