Home Уютен дом Добри варианти за беседки

Добри варианти за беседки

1595
0
SHARE

Беседките са винаги желан елемент в градината, желано място за почивка и весела раздумка.
Могат да се направят толкова много варианти и видове, колкото са вижданията и въображението на собствениците.

Изработват се от най-различни материали: дърво, ламарина, естествена растителност (живи), алуминиеви и PVC профили, камък.

Макар и рядко, но се правят много красиви беседки от камък. Градинските архитектурни изделия са взаимствани от класическите английски, италиански и френски градини.

Ротондата е кръгла с купол и колонада.

С колони от бетон и камък в различна форма може да се оформят различни приказни места за отдих.

При направа на тези архитектурни елементи за градината от камък и бетон задължително е необходимо мнението на архитекта, както и стриктното спазване на всички изисквания за качествено свършена работа.

Купола, като правило, се изпълнява от същия материал, както самото съоръжение.

Алтернатива на бетонните изделия са тези от естествен камък в голям асортимент от градински скулптури и други малки архитектурни форми.

Преди всичко са изработени от гранит, по-рядко от мрамор, защото мрамора е по-скъп и при това е с по-малка трайност, но е много красив.

Цената на каменните изделия е висока, но като се има предвид външния вид, качеството на изпълнение и голямата им трайност, напълно си заслужава да се направи такова вложение.

Все повече преобладават беседките, направени от алуминиеви профили. Едно неоспоримо предимство на този вариант е факта,че са сборни конструкции.

При необходимост, например, да се премести конструкцията на друго място, демонтирането става бързо и лесно.

Градинските изделия за приятни вечери могат да са направени и от PVC профили, които не се изкривяват, не се страхуват от студ, влага, трудно запалими са. По твърдост отстъпват на алуминиевите профили.

Беседките, направени от алуминиеви или PVC профили обикновено се остъкляват, а в горещото лято са напълно открити.

Все повече потребителите търсят варианти на градински остъклени беседки. Съвременното остъкляване позволява напълно да се отварят прозорците.

Остъклените конструкции позволяват да се ползват по-голям период от време.

Разбира се, винаги ще си останат с голямо търсене дървените беседки. Дървото има своето запазено място в строителството и никакъв друг материал не може да го измести.

Направата им е много по-лесна и за това имат голямо приложение в градините и доставят радост на своите собственици.

LEAVE A REPLY