Home Уютен дом Насладата да притежаваш дизайнерски килим

Насладата да притежаваш дизайнерски килим

1689
0
SHARE

Като всяка скъпа вещ и дизайнерския килим има своята стойност за дома и неговите обитатели. Покупката на подобен килим е истинско предизвикателство. Може би, защото купувачите имат някаква представа в главата си, как искат да изглежда дома им и кой килим би бил най-подходящ. Но отивайки в изложбената зала, очите им са запленени от красивите дизайнерски килими, които предлагат много повече от това, което хората са си представяли.

Известни марки застават зад лимитирани серии дизайнерски килими и продават тези произведения на изкуството на колосални цени. Но все пак в случая не купувате просто настилка, а име. Когато говорим за имена, може да срещнете много от лицата, създаващи съвременните модни трендове да се подписват под определени бройки килими, създадени по поръчка.
luxury living room with nice decoration

Дизайнерските килими имат допълнителна стойност. Освен тяхната най-очевидна функция, те носят в себе си колекционерския дух, който е безценен.

Стотици стилисти обикалят годишно пазарите в Индия, Мароко, Турция и къде ли не, за да намерят своя шедьовър. Дават луди пари за парче настилка, не само защото е стилно и красиво, но много често и защото има само две или три бройки в света. Истинските ценители няма да се спрат да дадат крупна стойност за дизайнерски килим, дори той да е в занемарено състояние. Чест пример са търсачите на реликви, които откриват истински съкровища, а праха по тях и следите от експлоатация, не ги спират да ги купят.

Като цяло дизайнерските килими са личен почерк на всеки домакин. Необходима е не малка сума, за да се сдобиете с ръчно правен килим, но пък си заслужава. Той ще надживее дома и Вас и ще остане като ценна вещ за поколенията напред.

Дизайнерският килим е инвестиция. На първо място той изпълнява функцията за която е предназначен, а на второ, с времето и добрата поддръжка, покачва цената си. Някой ден може да имате много, много скъпа вещ, която преди не сте оценявали по този начин.

Един от вариантите да съхраните толкова ценна придобивка е, да я предпазите от човешките стъпки, поставяйки я като пано на стената или използвайки я за орнамент в къщата. Ако дизайнерският килим позволява по размер, може да се превърне в перфектно пано или разделителен параван на две помещения. Изборът е Ваш, а вариантите са много. Разбира се, винаги може да го поставите и на земята, там където му е мястото.

Какъвто и килим да изберете, отнасяйте се подобаващо с него. Не се наемайте да го перете и почиствате сами. Професионалистите ще се погрижат вместо Вас.

Да притежавате дизайнерски килим е истинска находка. Потърсете Вашето съкровище и му се любувайте дълги години.

LEAVE A REPLY