Home Новини В Япония работят агенции за извинения

В Япония работят агенции за извинения

916
0
SHARE

 Всички грешим и никой не обича да се извинява. Повечето хора обаче изобщо не знаят как да се извинят и понякога това може да струва загуба на приятелства.

izvinenie

 

Тъкмо поради тези причини в Япония отварят агенции за извинения.

 

Основната задача на агенциите за извинения е след разговор с клиента да изпълнят всички негови условия, приемайки да поемат извинението и да го „отнесат” до потърпевшия.

Хората, които трябва да се извинят от името на клиента се задължават да плачат, да се разкайват, да сторят всичко, за да бъде прието извинението.

От компаниите за извинения дори са класифицирали и дефинирали извинението. Според класификацията, извинения са два основни вида – лични и стратегически.

Освен да пратят обучени хора, които да се извиняват лично, от компаниите предлагат и услуги като извинение по телефон, факс, телеграма.

Цената на услугата „извинение” варира според дължината и съдържанието на текста, според времето, което служителят на агенцията изкарва в извинение и други.

При допълнително заплащане, клиентът може да окаже влияние и върху начина на обличане на консултанта по извинение, да посочи точното място, на което да се предаде извинението и други.

Услугата се предлага 24/7 и всеки, който реши да се възползва от нея, може да го направи по всяко време от денонощието.

LEAVE A REPLY