Home Всичко за жената Вкусни руладини

Вкусни руладини

1803
0
SHARE

Предлагаме ви една много ефектна рецепта за празнична вечеря.

ruladini

Килограм свински пържоли без кост;

Лютеница;

Кисели краставички;

Гъби ( стерилизирани);

Морков – по желание

Начин на приготвяне:

Пържолите се начукват добре, за да станат средно тънки. Осоляват се леко, подправят се с черен пипер и се поръсват малко със соев сос. Оставят се да престоят около 10 – 15 минути, като през това време се нарязват киселите краставички ( на лентички ), гъбите ( на филийки ), моркова ( също на ленти ).

Пържолите се намазват с лютеница, нарежда се плънката и пържолите се навиват на руло. Завързват се с конец или се набучват с клечки за зъби.

Нареждат се в дълбока тавичка, предварително омаслена, прибавя се мъничко вода и се пекат до златисто. Малко преди да се извадят от фурната се настъргва кашкавал.

По желание, може да се направи сос бешамел и да се полеят с него при поднасяне. Гарнитурата също е по избор.

Приятно хапване!

LEAVE A REPLY