Home Красота Вижте как трябва да се отнасяте към своята коса

Вижте как трябва да се отнасяте към своята коса

Често правим неволни грешки, свързани с най-важните грижи за нея

1395
0
SHARE

Важно е да възвърнем жизнеността и блясъка на косата ни след дългата и мразовита зима, но е важно също така, това да стане с любов и грижи.

#Спете върху коприна
Калъфките за възглавници от памук поемат влагата от вашата коса, което я прави чуплива и суха. Затова коприната и/или сатенът са по-благоприятни за нея.

#Изплаквайте с филтрирана вода
Имахте ли представа, че душът би могъл да бъде причина за сухата и чуплива коса, както дори и за раздразнения скалп? Хлорът, разбира се, е виновникът. Поставянето на филтър под душа ще пречисти водата и ще предпази косата ви от негативното въздействие на флора.

#Хидратирайте косата в дълбочина косата
Нужно е поне един път седмично да хидратирате и доставите необходимите овлажняващи субстанции на косата си. В аптеките лесно ще откриете хидратиращи маски или овлажняващи масла, каквото е кокосовото например, които ще подхранят косата ви и ще й придадат мекота, жизненост и блясък.

#Надхитрете чупливостта
Ако не сте фен на чупливата коса, лесно може да се справите с този проблем. Нужно е само, след като измиете косата си с шампоан, да приложите балсам без отмиване и преди лягане да завъртите косата си на хлабав кок или плитка. На следващата сутрин ще се събудите с гладка и лъскава коса.

#Използвайте оцет
Той има свойството да премахва замърсяванията от косата, като същевременно се грижи нейният естествен блясък и мекота да се задържат, а също така и запечатва кутикулата на косъма, запазва органичните масла и предотвратява появата на цъфтящи краища. Смесете една супена лъжица суров нефилтриран ябълков оцет в 120 г вода. След измиване с шампоан, изсипете сместа върху косата и оставите за една минута. След това изплакнете обилно.

#Гланцираща терапия за коса
Прилагайки гланцираща терапия върху вашата коса, вие ще й придадете мигновен блясък. Това е така, тъй като тя затваря кутикулата, правейки косъма супер лъскав и гладък. Съществуват както безцветни, така и гланцове в най-различни цветове. Гланциращата терапия обикновено издържа до 4 седмици. Тя позволява да разкрасите видимо косата си, променяйки или не нейния цвят. Съставките, които включват продуктите, предназначени за гланциране на косата, са на органична основа. Те подсилват в дълбочина структурата на косата и запечатват вътрешноклетъчния цимент.

LEAVE A REPLY