Home Начин на живот Вижте как се хранят жените от племето Мурси

Вижте как се хранят жените от племето Мурси

Заслужава си да разберете!

3170
0
SHARE

Жените, принадлежащи към племето Мурси определено са разпознаваеми, тъй като долните им устни се красят от огромни чинии.

Мнозина се интересуват какъв е произходът на тази традиция и по какъв начин се хранят представителките на женския пол в племето мурси.

Писателят, историк и професионален пътешественик Инна Метелская-Шереметева, има отговорът на този въпрос.

Когато отива за първи път в Етиопия, тя решава да се подготви добре за това, което я очаква, тъй като за това племе се носят най-различни информации. Приписват им се например магьосничество, агресивност, канибализъм и различни други обичаи, увреждащи части от тялото.

Известна е и практиката да се слагат чинии в долната устна на жените. А мъжките тела пък са изпъстрени от белези, направени в чест на убитите врагове.

Съвременните мурси от своя страна са напълно адаптирани към пазарната икономика, но част от старите им ритуали обаче са се запазили.

Как се хранят ли? Това се случва, като за целта те просто махат чинията. Само че устната им толкова увисва, че гледката е ужасяваща. Това е причината жените да се хранят самостоятелно и на места, където никой няма да ги види.

LEAVE A REPLY