Home Всичко за жената Вижте как да направите истински козунак на конци

Вижте как да направите истински козунак на конци

Пригответе го съвсем сами с помощта на тази рецепта

1098
0
SHARE

С наближаването на Великден, ароматът на козунаци започва безпощадно да се носи по улиците. Той излиза от селски къщи, баничарски цехове, апартаменти и дори виенски сладкарници. Някак магически народът изведнъж забравя диетите и наднорменото тегло, и спокойно посяга към божествения сладкиш.

И тъй като всеки е наясно, че приготвянето на вкусен и истински козунак си е цял професионализъм, ние ще ви споделим една рецепта, с която ще успеете да зарадвате семейството си след края на постите!

Необходими продукти:

1кг. брашно
5 яйца- /домашни, ако може// един белтък се отделя за намазване/
200 мл. прясно мляко
200 гр. захар
1 кубче мая
щипка сол
100 гр. масло
100 мл. олио
1 настъргана лимонена кора

Начин на приготвяне:

Петте яйца се разбъркват със захарта, като единият белтък се отделя за намазване. След това, в дълбок съд се изсипва брашното и се прави кладенче.

Загрява се млякото, добавят се щипка захар и мая, и след това се изсипват при брашното. Замесва се като обикновено тесто и се оставя да втаса. Следващата стъпка е разтапянето на маслото, смесвайки го с олиото и лимонената кора. Цялата смес се омесва с втасалото тесто, докато поеме и се получат много пластове в самото тесто.

Оформя се плитка, намазва се с белтъка и отново се оставя на топло да бухне. Накрая се слага във фурната и се пече на 180 градуса.

LEAVE A REPLY